Special PriceSee MoreMinder

Informatie

Photos gallery

Open Gallery

Faq

Midkemia & Kelewan:De Cyclus van de Scheuringsoorlog Er zijn 94 producten

Subcategorieën

 • De Saga van de Oorlog...
  1.) Magiër (Magician, 1982) - De saga begint met de twee jongens Puc en Tomas. Puc wordt gekozen als leerling door de hofmagiër van Hertog van Schreiborg. Later verslaat Puc twee trollen en wordt hij benoemd tot Jonker aan het hof van Schreiborg. Ondertussen worden er vreemde mensen gesignaleerd op Midkemia die niet van deze wereld komen. Het blijken Tsurani uit Kelewan te zijn, die via de grote scheuring op Midkemia arriveren en een oorlog tegen het Koninkrijk beginnen. Daarna gaan de jongens Puc en Tomas, die inmiddels soldaat is geworden, met de hertog en anderen naar de stad Krondor, waar de Prins van het Koninkrijk zetelt. Onderweg beginnen beleven ze avonturen. 2.) Zilverdoorn (Silverthorn, 1985) - Prins Arutha moet op zoek naar een kruid waarmee hij zijn vergiftigde vrouw kan genezen. 3.)Duisternis over Sethanon (A darkness at Sethanon, 1986) - Er wordt geprobeerd een aanslag op Arutha te plegen, wat nog net kan worden verijdeld. In het geheim vertrekt een reisgezelschap, dat onder meer bestaat uit Roald en Laurie de minstreel, naar het Noorden om degene die achter de aanslag op Arutha zit, voorgoed onschadelijk te maken. 4.) Prins van den bloede (Prince of the Blood, 1989) - Borric en Erland zijn in de ogen van Arutha, hun vader de prins, nog te jong en onervaren om waardige troonopvolgers te zijn. Als voorbereiding op hun toekomstige taak stuurt Arutha de tweeling op een belangrijke diplomatieke missie naar het keizerrijk Kesh, van oudsher de vijand van het Koninkrijk. Wat Arutha niet weet is dat in Kesh een grote volksopstand op het punt van uitbreken staat. 5.) Boekanier des Konings (The Kings Buccaneer, 1992) - Prins Valentijn en zijn jonker Han worden naar kasteel Schreiborg weggezonden om daar harder te worden, maar ze komen in groot gevaar terecht wanneer piraten het kasteel bestormen. De overvallers nemen gevangenen mee, en beide jongens zetten onder leiding van admiraal Trask de achtervolging in, richting het werelddeel Novindus.
 • De Keizerrijktrilogie - 2
  In samenwerking met de Amerikaanse auteur en illustratrice Janny Wurts schreef Raymond E. Feist de Keizerrijk-trilogie, die zich afspeelt ten tijde van De Oorlog van de Grote Scheuring en een onmisbaar onderdeel vormt in zijn oeuvre.In deze trilogie vertelt hij het verhaal van Mara, een jonge vrouw die na de dood van haar vader en broers de Regerend Vrouwe van de Acoma-clan wordt. 1.) Dochter van het Keizerrijk (Daughter of the empire 1987 )Mara, een dochter van Heer Sezu, leider van het huis Acoma, verandert door de dood van haar vader van een dienaresje uit een Kelewanese Tempel in de leidster over haar Huis. Plotseling moet ze honderden zaken regelen, en zich tegelijkertijd verzetten tegen het gekonkel in het meedogenloze Spel van de Raad, de regeringsmethode in Keizerrijk Tsuranuanni. Vooral de sadistische Jingu van de Minwanabi is uit op Mara's bloed, en is helaas een machtige vijand... 2.) Dienaar van het Keizerrijk (Servant of the empire 1990) Mara, Regerende Vrouwe van het Huis Acoma, verkrijgt door haar relatie met een Midkemische slaaf een hoop nieuwe inzichten, waarvan sommige totaal tegen het Tsuranese concept van eer indruisen. Haar nieuwe manieren van denken, en haar nieuwe emoties, helpen haar echter in de bittere strijd met het Huis Minwanabi, die steeds gemenere vormen aanneemt... 3.) Vrouwe van het Keizerrijk (Mistress of the empire 1992) Mara, Regerende Vrouwe van het Huis Acoma, heeft een schitterende overwinning behaald, maar maakt door bitter, blind verdriet een nieuwe vijand. Bovendien ontdekt het verbond van Tsuranese tovenaars, de Assemblee der Magiërs (wiens woord lètterlijk wet is), dat Mara een bedreiging vormt voor hun eeuwenoude macht...
 • Krondor - 4
  De Krondor serie speelt zich af in de periode tussen de Oorlog van de Grote Scheuring en De Slangenoorlog, in het door oorlog uitgeputte Koninkrijk der Eilanden. Krondor is de hoofdstad van het westelijk deel van het Koninkrijk der Eilanden, zetelplaats van de prins.
 • De Slangenoorlog - 3
 • Verhalen van de Oorlog...
 • Legenden van de Oorlog...
 • Conclaaf der Schaduwen...
  Met Het Conclaaf der Schaduwen begint Feist aan een gloednieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de wereld Midkemia dat zich afspeelt in het Oostelijk Koninkrijk en dat naadloos aansluit op De Boeken van De Slangenoorlog.
 • De Saga van de...
 • De Saga van de...
  Tien jaar na de gebeurtenissen in De toorn van een waanzinnige god bedreigt een nieuw gevaar Midkemia - een dreiging waarvan de wortels tot ver in het verleden reiken.
 • De Saga van de...
  De Saga van de Chaosoorlog trilogie waarmee Raymond E. Feist de magistrale cyclus over de werelden Midkemia en Kelewan zal besluiten nadat hij in 1982 met het onvolprezen Magiër de wereld veroverde.
per pagina
Toont 1 - 25 van de 94 items
Toont 1 - 25 van de 94 items